Huurrecht

Het huurrecht is vanouds een van de specialismen van ons advocatenkantoor met de nadruk op het huurrecht voor woonruimte.

De wet biedt huurders van woonruimte vrij veel bescherming. Huurders hebben echter vaak te maken met grote verhuurders, zoals woningcorporaties en pensioenfondsen, die vaak slechts met veel moeite van het gelijk van de huurder te overtuigen zijn. In dergelijke situaties is het voor u als huurder niet steeds eenvoudig om te bewerkstelligen dat de verhuurder de wettelijke bescherming ook werkelijk respecteert.

In het huurrecht is erg belangrijk om adequaat en meteen te reageren op een gebrek in de woning of een onwelwillende verhuurder. Dit omdat in het huurrecht gebruik wordt gemaakt van vaste termijnen, het zou erg jammer indien u daar nalatigheid uw rechten verspeelt. U kunt zich voorstellen dat u bij een ernstig gebrek of langdurige gebrek recht op huurverlaging heeft.

Het huurrecht is een rechtsgebied met veel eigen alleen voor het huurrecht geldende regelingen, waardoor hulp van een gespecialiseerde advocaat nodig kan zijn. Voor juridisch advies kunt u als huurder of verhuurder terecht bij Advocatenkantoor El Joghrafi in Rotterdam. Ook bij problemen met betrekking tot onderhoud van de woning, overlast van uw buren of van uw huurder, de huurprijs, medehuur, onderhuur, woningruil, renovatie of het beƫindigen van de huur kunnen wij u bijstaan.